joi, 17 martie 2011

Un geolog american prezice un mare cutremur in America de Nord !

Cercul de foc al Pacificului (engleză The Pacific Ring of Fire) este cea mai întinsă și activă zonă vulcanică de pe Terra concentrând 62% din vulcanii activi existenți în prezent (peste 350 din cei 600 vulcani activi).
Cercul de Foc al Pacificului
     Două treimi din acest cerc se află în arcurile insulare din Pacificul de Vest, iar restul pe țărmurile pacifice ale celor două Americi. Cercul de Foc al Pacificului este o suprafață frecventată de cutremure și erupții vulcanice care încercuiesc oceanul Pacific. Forma zonei de foc este a unei potcoave de 40.000 de km. El este alcătuit din 452 de vulcani activi. Aici se găsesc 75% din vulcanii activi ai lumii. Fosele care mărginesc Pacificul sunt activate din punct de vedere seismic, fapt care determină producerea a numeroase cutremure, care, asociate vulcanismului activ, justifică denumirea de centura de foc sau cercul de foc dată de specialiști acestei zone.

In ultimile 12 luni, la granitele cercului de foc al Pacificului au avut loc 3 mari cutremure :

1. Chile (8,8 grade pe scara Richter) – 27 Feb 2010
2. Noua Zeelanda (6,4 grade pe scara Ricther) – 22 Februarie 2011
3. Japonia - (9.0 grade pe scara Richter) – 11 Martie 2011 
Ultima zona care nu a fost afectata inca de un cutremur mare fiind America de Nord.
    Jim Berkland este un fost geolog american care incearca sa prevesteasca din nou un mare cutremur care ar putea avea loc in America de Nord in perioada 19 - 26 Martie 2011 ! El a mai prezis si marea serie de cutremure din Octombrie 1989 – primul fiind in zona San Francisco.
    Geologul sustine ca un sir de 3 evenimente importante care vor avea loc in acea perioada la care se adauga si alte semne prevestitoare sunt posibile indicii in vederea producerii unui cutremur in partea de Nord a Americii.
Cele trei evenimente mentionate de Jim Berkland care ar putea declansa un posibil cutremur in zona Americii de Nord sunt :
 1. Luna se va afla la cea mai mica distanta de Pamant (urmatoarea apropiere la aceeasi distanta fiind in anul 2016)
 2. Va fi Luna plina
 3. Pe data de 20 martie va fi Echinoctiul de primavara.
    Exceptand aceste 3 lucruri, el tine sa mentioneaze anumite fenomene care au avut loc in ultimele 6 luni si ar prevesti acest cutremur - ele mai fiind prezente inaintea altor mari cutremure ca cel din San Francisco din 1989 unde mai multe balene si delfini au esuat pe plajele San Francisco si Santa Cruz cu cateva luni inainte de producerea lui :
 - moartea recenta in masa a milioane de pesti in portul Redondo Beach (America) – LINK ,
 - naufragierea mai multor balene pe plajele din in Noua Zeelanda (LINK)  
- bancuri foarte mari de pesti in apele Mexicului
- mai multe balene s-au apropiat foarte mult de plajele din Sandiego
     Jim Berkland leaga acest comportament ciudat de fierul pe care il contine fiecare animal in corp - el  fiind influentat direct de schimbarile campului magnetic al Pamantului puternic afectat in ultima perioada de explozii solare puternice -  fluctuatiile sale fiind luate de geolog ca reper in privinta producerii cutremurelor. 
Toate aceste lucruri sunt semnele unui mare cutremur ? Oare Jim Berkland  are dreptate ? Se va produce inca cutremur devastator ca cel din Japonia ? 
Video :  

Sursa : http://www.theweatherspace.com/news/TWS-3_16_2011_jimberkland.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu