joi, 17 martie 2011

Pamantul este in pericol pe 19 martie, cand Luna se va apropia periculos de mult de Terra

Pamant se numeste apogeu, punctul cel mai apropiat poarta denumirea de perigeu.
Pamantul este in pericol saptamana viitoare cand Luna se va apropia periculos de mult de Terra. Pe 19 martie, Luna va trece la numai 221.567 de mile distanta de noi. Este prima data in ultimii 18 ani cand se apropie asa de mult. Unii oameni de stiinta sustin ca acest lucru ar putea atrage dereglari ale vremii, chiar cutremure si tsunami.
Luna s-a mai aflat aproape de Terra omnii 1955, 1974, 1992 si 2005. In fiecare dintre acesti ani s-au inregistrat fenomene extreme.
Este pentru prima data in 19 ani cand satelitul natural al Pamantului se va afla la cea mai mica distanta de Terra, dupa perigeul lunar din 1992, cand Luna s-a apropiat la un minim istoric.


Potrivit astronomilor, obiectul ceresc va parcurge 27.822 kilometri, ajungand la o distanta de 356.578 de kilometri de Pamant, de la 384.400 kilometri, distanta la care se afla Luna in mod normal.
Acest fenomen se numeste perigeu lunar sau Super Pamantul este in pericol pe 19 martie, cand Luna se va apropia periculos de mult de TerraLuna, fapt ce inseamna ca vom vedea Luna mai mare ca de obicei.
Aparitia Lunii va fi foarte interesant de fotografiat, insă unii astrologi spun ca acest eveniment va afecta climatul Pamantului. Astfel, apropierea Lunii ar putea provoca seisme si sa intareasca activitatea vulcanica.
Cu toate acestea, omul de stiinta de la Centrul International pentru Radio Astronomie, Pete Wheeler, a declarat ca desi Luna va trece de la apogeu (cel mai indepartat punct al Lunii fata de Terra), la perigeu (punctul cel mai apropiat) la un nivel mai ridicat ca de obicei, "nu trebuie sa ne ingrijoram".
El a mai declarat, ca nu vor fi provocate cutremure si nici eruptii vulcanice nu vor izbucni.
In Romania, conform Obsevatorului Astronomic Bucuresti, pe 19 martie, Luna va fi plina, incepand cu 20:10. Timp de trei zile vom putea vedea Luna toata noaptea pe cer.
Sursa: www.zzzz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu