luni, 14 martie 2011

ULTIMA ORA Portavionul american Ronald Reagan si celelalte vase din Flota a Saptea a SUA se indeparteaza de zona Fukushima din cauza radiatiilor

  Flota a Saptea americana a anuntat ca isi indeparteaza navele (printre care si portavionul Ronald Reagan) din zona unde se afla centrala nucleara Fukushima, potrivit unui comunicat oficial preluat de agentiile de presa internationale. Motivul este detectarea unor radiatii in atmosfera. Sursa radiatiilor este norul radioactiv de la centrala nucleara.
   Portavionul Ronald Reagan se afla la aproximativ 160 kilometri nord-est de centrala nucleara cand 17 membri ai echipajului au fost detectati ca prezentand un nivel scazut de radioactivitate. Potrivit comunicatului oficial, aceasta a fost indepartata “prin spalarea cu apa si sapun”.
    Potrivit New York Times, membrii echipajului ar fi fost supusi, timp de o ora, unor radiatii echivalente unei luni de zile, au declarat oficiali guvernamentali americani.

Cea mai proasta veste: reactorul 3 Fukushima, e incarcat cu MOX , nu uraniu !

MOX este un combustibil radioactiv(plutoniu din armele nucleare si oxid de uraniu reprocesat) care daca reactorul va exploda, efectele vor fi de  2 milioane de ori mai puternice decat la Cernobil !(nu am cum sa verific autenticitatea aceastei marimi, in efecte potentiale! Cert este ca plutoniul militar folosit in NOX, este mult mai periculos decat uraniul! GV)  Practic, Japonia ar deveni nelocuibila, iar radiatiile ar afecta tot globul pamantesc! Cand un specialist a inceput sa vorbeasca pe FOX News despre ce este acest combustibil nuclear si efectele devastatoare care le-ar avea in caz de explozie, microfonul i-a fost taiat!
MOX este un combutibil nuclear foarte controversat, de la fabricarea, transportul si folosirea in reactoare! Datorita fluxului mare de radiatii gama si neutroni emisi, el imbatraneste prematur camasa reactorului, putand crea fisuri! Un accident nuclear cu MOX, ar duce la o topire a miezului reactorului cu consecinte mult mai grave ca cele de la Cernobil sau Three Mile Island, tocmai din cauza nivelului mai ridicat de radiatii din reactor!

Sursa: http://nuclearstreet.com/nuclear_power_industry_news/b/nuclear_power_news/archive/2010/09/17/fukushima-to-restart-using-mox-fuel-for-first-time-091704.aspx

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu