joi, 17 martie 2011

LIBIA: “Gaddafi pregăteşte un genocid”. ONU ia azi o decizie


Colonelul Muammar Gaddafi pregăteşte un “genocid” în Libia, a avertizat, ieri, ambasadorul libian la Naţiunile Unite. Oficialul a cerut comunităţii internaţionale o intervenţie rapidă, în timp ce regimul de la Tripoli e pe cale să preia controlul asupra ţării, relatează Le Figaro, care citează AFP.
“În orele care urmează, vom asista la un adevărat genocid, dacă nu va acţiona rapid comunitatea internaţională. În zece ore avem nevoie de o rezoluţie”, a declarat Ibrahim Dabbachi, într-o conferinţă de presă.
Zi decisivă pentru Libia
Noi discuţii despre situaţia din Libia s-au purtat şi ieri la Consiliul de Securitate al ONU, iar azi este aşteptat votul.
Comunitatea internaţională tergiversează de zile bune o decizie privind impunerea unei zone de excludere aeriană în Libia. Rusia şi China nu şi-au ascuns până acum reticenţa pentru impunerea unei zone de excludere aeriană. Germania, India şi Africa de Sud şi-au exprimat de asemenea rezervele.
Între timp, pe teren forţele loiale regimului Gaddafi se apropie de Benghazi, bastionul insurgenţilor şi oraşul de unde au început revoltele în urmă cu o lună de zile.
Liderul libian Muammar Gaddafi a anunţat încă de ieri că forţele sale vor purta azi o bătălie decisivă pentru a prelua controlul asupra oraşului Misrata, la 150 de kilometri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu