vineri, 18 martie 2011

Piramida de 50 de metrii inaltime in China!!!

Pe malul sudic al unui lac sărat, s-a descoperit o piramidă din metal care are 50-60 de metri înălţime. În faţa acestei structuri se găsesc trei grote ale căror intrări sunt triunghiulare. Cele două mai mici din aceste cavităţi s-au surpat, însă cea mai mare cea din centru, este încă accesibilă. În interior, capătul unei ţevi de 40 cm, rupt în două, zace pe sol. O altă ţeavă, de culoare ruginie, se află înfiptă în sol şi numai extremitatea sa este vizibilă.

La exteriorul grotei, se află bucăţi de metal şi de pietre de forme bizare, împrăştiate pe malul de sud al lacului. Anumite ţevi plonjează în parte în apă. Se ignoră ceea ce se poate găsi în adâncimile apei sărate.
Problema este că acest sit se găseşte la poalele muntelui numit Baigong Shan, într-un colţ pierdut din provincia Qinghai, la 40 km de cel mai apropiat oraş. Putem oare avea de-a face cu vestigiile unei vechi baze extraterestre, despre care se spune că este veche de 30.000 – 20 de milioane de ani? Qin Jianwen, director al departamentului de publicitate al guvernului local din Delingha, a declarat: „Mediul de aici este inospitalier, nimeni nu rezistă şi cu siguranţă industria modernă. Nu există decât câţiva păstori nomazi la nord de munţi”.

Ye Zhou, de la Lanzhou Morning News, unul dintre primii jurnalişti care s-au aflat la faţa locului, a spus: „Fără a le fi văzut (n. red – aceste vestigii) cu ochii dvs., nu aţi putea crede. Este dificil de a ţine un discurs ştiinţific când se vorbeşte despre asta. Nu există decât ţevi din fier pretutindeni... îţi dă fiori.”

Situl a fost descoperit pentru prima oară în 1988 de un grup de oameni de ştiinţă americani în căutarea de fosile de dinozauri. Echipa a avertizat guvernul local din Delingha de prezenţa acestor structuri, dar asta nu a atras atenţia înainte de iunie 2002, când un ziar din Henan a publicat noutatea descoperirii.

De atunci, Ye s-a decis de a efectua propria sa anchetă ştiinţifică. Echipa lui a realizat şase rapoarte detaliate despre expediţie şi descoperirile sale. Conform Xinhua News Agency, cu rezultatele preliminare ale analizelor pietrelor şi metalului au revelat că ţevile sunt constituite din 30% oxid de fier, cu un procent ridicat de dioxid de siliciu şi de oxid de calciu. Dar 8% din constituirea eşantioanelor sunt considerate „neindentificabile”.

Inginerul Liu Shaolin de la topitoria Xitieshan, care a executat analizele, spune că procentele de dioxid de siliciu şi de oxid de calciu indică faptul că ţevile au stat în sit foarte mult timp. El stimează că ar avea vârsta de 5 000 de ani cel puţin, ceea ce este impresionant, dat fiind faptul că topitoriile din fier erau cunoscute de om doar de acum 2 000 de ani. Ziaristul Ye, de la Lanzhou, spune: „Guvernul din Delingha vede afacerea ca pe o atracţie turistică. Există deja o semnalizare rutieră „indicând drumul către relicvele extraterestre.”

Wei Yuguang, director de proiecte în Qinghai, care a studiat situl, spune: „Regiunea este total deşertică, nu există o creatură vie la mai puţin de 800 km, deşi dincolo de această frontieră invizibilă există o bogată viaţă sălbatică. Nu există niciun mijloc de transport şi drumul este dificil de urmărit: o maşină transportând jurnalişti de la Xinhua a rămas blocată într-o groapă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu