sâmbătă, 19 martie 2011

Guvernul suedez: Radiatiile o sa acopere intreaga emisfera nordica

Guvernul suedez a emis un raport prin care încearcă să contrazică declaraţiile autorităţilor japoneze care încearcă să muşamalizeze efectele dramatice ale radiaţiilor emise în urma exploziei centralei nucleare de la Fukusima.
Lars-Erik De Gee,  director de cercetare la Institutul de Cercetare Apărării din Suedia, o agenţie guvernamentală, a fost desemnat să monitorizeze evoluţia radiaţiilor pe întreaga emisferă nordică. Dacă iniţial nivelurile de emisii ale radiaţiilor au fost declarate mici sau insignifiante pentru Europa, ultimele previziuni demonstrează că întreaga emisferă nordică o să fie împânzită de radiaţii atomice ce vor pune viaţa în pericol.
De Gee susţine în raportul sau că ” în cele din urmă vine şi aici” şi se referă la radiaţiile emise de centrală din Fukushima. În prima fază experţii ai minimizat efectul pe care radiaţiile le vor avea asupra Europei, dar acum previziunile unor oameni de ştiinţă sunt mai sumbre decât îşi poate imagina oricine. Într-un timp foarte scurt radiaţiile vor ajunge şi în Europa şi se vor comasa aici. Nivelul radiaţiilor, dramatic de mare, o să pună în pericol viaţa în emisfera nordică.
radiatii Guvernul suedez: Radiatiile o sa acopere intreaga emisfera nordica
Această poveste tinde să se repete, exact ca şi în cazul exploziei de la Cernobâl, produsă în anul 1986, când autorităţile au susţinut într-un raport că doar 9000 de oameni au murit. Se poate observa în filmul de mai jos rapiditatea cu care radiaţiile s-au extins asupra întregului continent şi în special asupra României.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu