vineri, 11 martie 2011

O explozie solara de 1.5X1 a plecat spre Terra

O explozie solara de 1.5X1 a plecat spre Terra O explozie solara majora a avurt loc miercuri spre joi si va lovi Pamantul la scurta vreme. Explozia a fost atat de puternica incat se pare ca va face sa se vada aurore borealesi in nordul SUA, fapt extrem de rar, ce a mai fost doar consemnat in urma cu aproximativ 346 de ani.
Explozia, anuntata si de Fox news este de intensitate 1,5X1. Particulele de pe urma aecstei explozii vor lovi Terra abia vineri si este greu de prevazut deocamdata care vor fi urmarile. Pata solara in care a avut loc eruptia poarta numarul 1166. Este pentru a doua oara cand se inregistreaza o explozie solara puternica intr-un interval destul de scurt, dupa ce intr-o alta pata a avut loc o explozie de intensitate 2X1 in urma cu cateva saptamani.
Activitatea solara s-a intensificat foarte mult, asa cum anuntau si specialistii care studiaza efectele exploziilor solare si care se asteapta ca evenimente majore din acest punct de vedere.  Campul magnetic terestru rezista deocamdata acestui bombardament care face ca aurorele boreale sa se vada la latitudini din ce in ce mai mici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu