luni, 31 ianuarie 2011

Impact-Un asteroid poate ataca Pamantul

Un asteroid care este cunoscut de peste 100 de ani se pare ca a revenit la viata iar specialistii spun ca ar putea deveni un pericol pentru planeta noastra. Cometa ce poarta numele de 596 este situata intre orbitele planetelor Marte si Jupiter si se pare ca are dimensiuni de 100 de ori decat cele indentificate anterior.
Daca cercetatorii vor putea stabili ca este o cometa, aceasta ar fi a sasea din centura de asteroizi care ameninta sa loveasca Pamantul. Deocamdata asteroidul este atent tinut sub observatie de NASA, care detecteaza toate obiectele care se afla in apropierea planetei noastre.
Multi astronomi au studiat acest obiectul suspicios si presupun ca acesta s-a format prin  coloziunea cu alti asteroizi mai mari ori este o fosta cometa a carei ghiata a fost topita de caldura Soarelui.
Asteroidul 596 Un asteroid poate ataca PamantulSe pare ca aparitia noului asteroid a iscat discutii si in ceea ce priveste profetiile lui Nostradamus, naluca din vazduh  ar putea lovi Orientul Indepartat.  Acest asteroid care are caracteristici ciudate si care pare mai degraba o cometa care potrivit astronautilor isi revine la viata se apropie de planeta noastra si nu putem decat sa speram ca nu ne vom afla in calea ei.
Aceasta teorie a asteroidul intitulat 596 care poate ataca Pamantul este inca la stadiul de ipoteza iar principala problema a specialistilor este sa determine cum a fost posibila transformarea unei comete intr-un asteroid si care sunt probabilitatile ca el sa se intrepte spre Terra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu