sâmbătă, 15 ianuarie 2011

NASA confirma predictia pentru … 2012 !

Oamenii de stiinta accepta acum ca intersectia a doua probleme va fi grija majora a sfarsitului anului 2012: deteriorarea magnetosferei terestre simultan cu schimbarea polilor magnetici ai … Soarelui in 2012 !
Cercetatorii au gasit gauri in magnetoefera terestra si ca aceasta a devenit din ce in ce mai slaba in ultimii zeci de ani… Magnetosfera are rol de scut impotriva fluxurilor de energie solara, de natura a afecta viata terestra, sau mai nou- echipamentele omenesti: sateliti, comunicatii, nave, etc. Intrucat in 2012 se incheie un ciclu solar de 11 ani, se asteapta ca polii acestuia sa se inverseze, ceea ce va produce masive furtuni magnetice solare ! In mod normal, acestea nu sunt o problema, dar de data asta  datorita fisurilor in magnetosfera terestra, radiatiile magnetice vor patrunde si vor putea afecta atat tehnica civilizatiei moderne, cat si “viata asa cum o stim” !
De asemenea, fluxul intens magnetic suplimentar, va interactiona direct cu Pamantul, putand afecta miezul magnetic al acestuia. Urmarile ar putea fi: eruptii vulcanice sau chiar miscari ale scoartei ! Cum sparturile in magnetosfera sunt in locatii neasteptate si efectele patrunderii radiatiei solare pot fi la fel de imprevizibile !
NASA’s confirmed 2012 prediction – Deterioration of Earth’s Magnetosphere during Sun’s Polar shift in 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu