luni, 31 ianuarie 2011

Guvernele fac depozite de hrană

Guvernele fac depozite de hranăGuvernele autoritare ale diferitelor state au început o politică agresivă de creare a unor rezerve de alimente.
Măsura intenţionează să protejeze populaţia împotriva costurilor în creştere ce ar putea provoca valuri de nemulţumire în rândul populaţiei, conform publicaţiei britanice The Telegraph, preluată de Agerpres.
Panica acestor guverne a apărut în contextul îndepărtarii de la putere în Tunisia a preşedintelui Zine al-Abidine Ben Ali pe fondul nemulţumirilor legate, printre altele, de penuria de alimente şi de creşterea preţurilor la produsele de bază.
Guvernele din Asia, Orientul Mijlociu şi Africa de nord au început să achiziţioneze mari cantităţi de alimente de pe pieţele libere.
Algeria şi Arabia Saudită şi-au făcut provizii de grâu pentru circa 12 luni.
Egiptul are aceiaşi intenţie, conform specialiştilor care notează triplarea importurilor de orez în Bangladesh şi stocurile din acelaşi produs făcute de Indonezia.
Specialiştii avertizează că acesta este doar începutul achiziţiilor de panică care vor duce la creşterea artificială a preţurilor.
Romania Actualitati

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu