joi, 13 ianuarie 2011

Soarele fantoma si-a facut aparitia pe cerul Chinei

În provincia chineză Jilin, aproape de Changchun, capitala provinciei, locuitorii au observat un fenomen atipic: pe cer au apărut trei “sori”, pe 8 ianuarie 2011.
Un fenomen inedit s-a putut vedea pe cer in provincia chineza Jilin, aproape de Changchun, in dimineata zilei de 8 ianuarie 2011. Dupa cum era normal un singur soare trebuia sa rasara dar spre surprinderea tuuror trei sori au rasarit.
Dupa relatarile localnicilor nu este vorba de o iluzie optica sau un trucaj ci soarele din sistemul nostru solar si-a facut aparitia pe cer alaturi de alte doua planete gemene. Specialistii chinezi sustin ca este vorba de “soarele fantoma“, un fenomem astronomic foarte rar intalnit, cauzat de refractia atomosferei. Refractia atmosferica s-a datorat cristalelor de gheata care formeaza norii aflati la inaltimi mai mari, des intalniti in timpul iernii, numiti nori cirrus.
Nu este pentru prima data cand apare acest fenomen al “soarelui fantoma” pe cerul Chinei. Pe  26 iulie 2010 au mai fost zariti cei trei sori in zona Leshan din provincia Sichuan. Problema apare la ultima configuratie cand cei trei sori au aparut intr-o forma bizare de triunghi care nu se mai poate explica prin teoria de “soare fantoma“. Doar atunci cand cei trei sori sunt aliniati atunci se poate explica iluzia cu ajutorul teoriei soarelui fantoma.
Cultura chineza considera ca un “triplu soare” este semnul ceresc care prevesteste fenomene sociale semnificative. Oare acest fenomen sa aiba o semnficatie sau este doar o iluzie optica?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu