marți, 15 februarie 2011

Cel mai mare tsumani solar din ultimii 4 ani a lovit Pamantul

Cel mai mare tsumani solar din ultimii 4 ani a lovit PamantulUn tsunami solar, provocat de o explozie solara deosebit de puternica, a lovit campul magnetic al Pamantului azi-noapte. Astronomii se intrec in a face scenarii mai optimiste sau mai pesimiste despre ce ar putea sa se intample, in urmatoarea perioada, cu Pamantul.
Oamenii de stiinta de la NASA avertizeaza asupra efectelor teribile pe care le-ar putea avea exploziile solare pe Pamant: ar putea provoca probleme satelitilor, sistemelor de telecomunicatii, dar si transportului aerian. Si, nu in ultimul rand, oamenii ar fi afectati.
Pata 1158 de pe Soare a eliberat cea mai mare energie din actualul ciclu solar, o explozie de radiatii de la unde radio, la raze X si gamma.
Mai exact, razele X si ultra-violetele emise de exploziile solare pot cauza furtuni de radiatii care sa afecteze ionosfera Pamantului, iar acest lucru s-ar traduce prin blocaje in ceea ce priveste comunicatiile peste tot in lume.
Cat despre efectele directe asupra organismului uman, unii specialisti sunt de parere ca pot afecta sistemul nervos central si cauza depresii.
Libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu