duminică, 9 martie 2014

Navigare anonima pe internet folosind TOR!

ASCUNDEREA IDENTITATII PERSONALE PE INTERNET- Avand ca scop protejarea identitatii


Pe internet putem naviga anonim prin folosirea de '' proxy servere'', sau prin creearea de un lant de proxy servere.
Ascunderea identitatii consta in ascunderea "IP-ului" , astfel incat sa nu apara adresa reala IP.
IP-ul este un numar ce este legat de tehnologia informatiilor(routere,modemuri, calculatoare, servere, imprimante, etc...), acest IP le permite sa se identifice si sa comunice intre ele, intr-o retea.Dupa cum stim, fiecare dinre noi este identificat pe internet pintr-un numar, IP, care este unic.
Astazi va voi prezenta TOR.


Tor este un sistem anonim  , care o reputatie obscura pe internet, fiind un spatiu unde utilizatorii pot naviga fara sa fie urmariti.
Tor Project este o companie non-profit din Walpole, Massachusetts, care doreste sa capteze cat mai multi fani.
TOR (acronim pentru The Onion Router), este un program portal pentru darck web. Browswerul TOR este un program Per to Per (P2P). Este un program de "viewer", in care pot fi vizualizate siteuri cu linck-uri dinamice din darck web.
Tor codifica toate datele utilizatorilor si le trimite intr-o retea de servere, ale unor voluntari,  raspandite in toata lumea. Tehnica face aproape imposibila identificarea utilizatorilor si a datelor transferate de catre acestia.


 Tor poate fi descarcat de  aici
 Despre asocierea Tor cu alte proxy servere, pentru o mai buna siguranta si darck web, hidden wiki, o sa vorbin intr-un articol urmator. Daca aveti intrebari sau propuneri de articole, astept comentariile voastre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu