marți, 11 martie 2014

HIDDEN WIKI - O alta fata a internetului

Ce este Deep Web?

Este o parte uriasa de Internet care nu este indexata de catre motoarele de cautare si nu poate fi accesata direct prin motoarele de cautare traditionale.


Deep Web foloseste pentru siteuri terminatii diferite (exit, onion) si URL-uri  formate din 16 caractere alfa-seminumerice ( de la cifra 2 la 7) si toate literele alfabetului, generate in mod automat. La anumite intervale de timp, combinatia de 16 caractere din linck este schimbata.


 Pentru a gasi siteuri in Deep Web, puteti porni de la Hidden Wiki. Aici gasiti linck-uri, dar pentru a putea accesa aceste siteuri trebuie sa instalati un program Per-to-Per (P2P), cum ar fi TOR .
In Deeep WEb exista variante "underground" ale retelelor de socializare, cum ar fi facebook, twitter, reddit, 4chan. Exista si mesagerie instant, care functioneaza doar pe programe P2P. Exista si siteuri de hosting unde poti sa faci blog sau site. 


Exista si motoare de cautare, care dau un numar un numar mult mai mare de rezultate fata de motoarele de pe clear web.

Reteaua Tor sub protectia aninimatului


Reteaua TOR este un sistem menit sa confere utilizatorilor confindentialitate, protectia aninimatului. Tor ofera posibilitatea de a trimite si primi informatii cifrate multiplu, prin intermediul altor utilizatori anonimi, fiind la randul lui un canal de transmitere a datelor catre alte persoane, divizind si criptand pachetele de date, care trec prin mai multe servere pana la destinatia finala.
Daca folosesti TOR nu inseamna ca ai comis vreo ilegalitate. Serviciul poate fi folosit cu buna intentie.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu