duminică, 30 martie 2014

Arma seismica - Seismic weapon


Primul care a incercat sa influenteze scoarta terestra, prin experimentele sale, a fost savantul Nikola Tesla. Acesta a descoperit ca materia, indiferent in ce stare s-ar afla , are o frecventa de rezonanta , ca exemplu un pahar pentru sampanie spart de vocea unui cantaret de opera.



In anul 1897, Tesla a pus la punct un mecanism foarte mic , pe care l-a luat intr-un buzunar si a plecat sa caute un bloc in constructie. A gasit un santier potrivit , cu  un bloc pe care a fost asezata doar structura mecanica. A prins aparatul pe un stalp, a facut modificarile necesare si intreaga constructie a inceput sa tremure in cateva minute. Muncitorii au coborat speriati ca a inceput un cutremur. Tesla a marturisit mai tarziu ca ar fi putut darama si Briiklyn Bridge, in doar o ora.

30 de ani mai tarziu Tesla a propus un sistem de tele-geodinamica. Inventatorul dorea sa creeze mici seisme cu scopul de a detensiona zonele cu risc seismic. Nimeni nu a fost interesat de ideea sa ramanand pur teoretica.

Sovieticii in era  Razboiului Rece , au testat doua programe Vulcan si Mercur, neconfirmate vreodata. Cele doua programe cuprindeau experimente de destabilizare a placilor tectonice prin explozii nucleare controlate.
 In anul 1977 Rusii au plasat boambe nucleare in anumite puncte cheie , in santuri subacvatice de langa Filipine.  Daca era nevoie detonau bombele, fapt care ar fi provocat un cutremur gigantic si un tsunami care matura intreaga coata de vest a SUA.

Dupa terminarea Razboiului Rece, americanii au construit in Alaska, o statie de antene numita HARP,  care transmite unde radio de frecventa inalta spre ionosfera, acest experiment ridicand foarte multe semne de intrebare.

Primele informatii de utilizare in scop militar a instalatiei HARP, a venit de la un inginer care a lucrat la construirea bazei din Alaska, care spunea ca Statele Unite incearca sa dezvolte un concept de razboi geofizic.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu