duminică, 9 martie 2014

De ce oamenii buni fac lucruri rele?

 Ce este "Efectul umbrei"?





    Umbra reprezinta acele lucruri pe care nu vrem ca alti oameni sa le vada la noi. Umbra inseamna secret si intuneric!
Prin intelegerea efectului de umbra ne poate ajuta nu numai sa ne cunoastem, sa ne intelegem si sa ne acceptam pe noi insine in modul cel mai profund, ci si sa-i intelegem mai bine si sa-i acceptam pe cei dragi noua, dar si in general pe toti cei din jurul nostru.
Umbra este acea latura intriseca, profunda si intunecata, pe care fiecare din noi incercam sa o ascundem, pentru ca noi consideram ca acele lucruri nu sunt componente acceptabile ale fiintei noastre.


Umbra este constituita din ganduri, impulsuri si emotii pe care le consideram prea dureroase si jenante pentru a fi acceptate.Asa ca in loc sa le facem fata, le reprimam.
Efectul umbrei ia nastere de la o varsta foarte frageda, chiar inainte sa putem filtra mesajele de la pariintii nostrii si de la cei din jur. Chiar daca avem cei mai buni parinti, inevitabil ne vor rusina pentruca am aratat anumite "defecte", sau ne cearta pentru anumite lucruri pe care le-am facut si am primit mesajul ca ceva legat de noi nu este "OK".
Acest mesaj se fixeaza in subconstientul nostru, alterand perceptia noastra despre sine si ranind simtul valorii personale.Cad suprimam aceste defecte, traim negarea la cine suntem cu adevarat.
Ego-ul ranit trebuie sa ascunda tot ceea ce consideram ca este inacceptabil cu noi insine.Pentru a indeplini aceasta sarcina construieste o masca pentru a dovedi celorlalti ca nu suntem atat de lipsiti de valoare si ineficienti pe cat ne temem ca suntem. Purtam masti care credem ca ne pot duce acolo unde dorim. Iar aceste masti poarta mai multe forme:agresorul,certaretul,carismaticul, fata buna..... Tu ce masca porti?
Masca noastra devine inchisoarea noastra. Dincolo de masca pe care o aratam lumii ego-ul nostru sufera. Negand partea intunecata, ea devine o forta puternica, care ne poate distruge pe noi insine si pe cei din jur.
Dar fiecare lucru are opusul lui: 
Cum am stii ce e curaju, daca nu am stii ce e frica? 
Cum am stii ce e fericirea daca nu am cunoaste tristetea? 
Cum am putea stii ce e lumina daca nu am cunoscut intunericul?

Toata viata se bazeaza pe conexiunea acestor cotradictii.
"
Majoritatea bolilor sunt rezultatul efectelor secundare ale stresului. La fel cum introducem alimentele in organism si alaturi cu ele unele substante toxice, la fel  gandurile si emotiile negative ne umple de toxicitate. Problemele emotionale au legatura directa cu corpul fizic.Trebuie sa fim atenti cu fiecare gand, emotie pe care le avem zi de zi, pentru ca noi suntem sursa a ceea ce exista in noi si in jurul nostru. Noi ne creeam propriul  "rai" sau "iad" prin vibratia gandurilor pozitiva sau negativa. 
Trebuie sa rezolvam emotiile neansusite care ne sunt ingropate in subconstientul nostru si marile framantari din mintile noastre. In momentul in care le acceptam lumina din noi va incepe transformarea lor...Toata munca noastra trebuie sa ne aduca in punctul in care putem ierta... Dar iertarea nu are loc in minte daca nu se petrece mai intai in inima...
Ceea ce nu ne ucide ne face mai PUTERNICI!

Documentarul ce urmeaza are la baza cartea scrisa de  " Debbie Ford", intitulata   „Partea întunecată a căutătorilor de lumină”.

  Vizionare placuta! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu