luni, 31 martie 2014

CIVILIZATIA ESTE AMENINTATA DE SCHIMBARILE CLIMATICE

Ghetarii se topesc
Sursa foto: http://mobile.nytimes.com

Schimbarile climatice care au avut loc in ultimii ani, si-au lasat amprenata pe continentele si oceanele intregii lumi. 

Oamenii de stiinta fiind alarmati de schimbarile majore care au avut loc, au anuntat si avertizat astazi, cu privire la aceste schimbari, motivul de ingrijorare fiind caldura cu efect de sera, care ar putea sa puna civilizatia lumii in pericol, daca schimbarile climatice nu vor putea fi tinute sub control.


Grupul Interguvernamental privind schimbarile climatice, un grup al Natiunilor Unite, raporteaza periodic rezumate asupra acestor schimbari si au ajuns la concluzia ca "Calotele Glaciare se topesc", ghetarii mari din Arctica se prabusesc, provocand un surplus mare de apa.

Valurile de caldura tot mai mari si ploile abundente se intensifica, corali sunt pe moarte, iar pestii si creaturile marii, migreaza spre poli, iar unele dintre ele sunt pe cale de disparitie.

Comunitatiile de coasta sunt amenintate, deoarece oceanele sunt in crestere si au devenit tot mai acide, motivul fiind ca acestea absorb o parte din dioxidul de carbon, emanat de masini si centralele electrice, astfel rezultand ucidearea unor creaturi sau stoparea cresterii lor.
"Oamenii de stiinta au subliniat ca schimbarile climatice nu sunt doar o problema a viitorului indepartat, deoarece se intampla acum".

Sursa: www.news.nom.co

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu