joi, 23 decembrie 2010

Un cotidian norvegian obţine accesul la notele diplomatice deţinute de WikiLeaks


Un cotidian norvegian, care nu a fost selecţionat de la început de WikiLeaks, a obţinut accesul la toate cele 250.000 de note diplomatice americane, a căror exclusivitate era deţinută, până în prezent, de cinci mari cotidiene internaţionale.
Directorul general al Aftenposten, Ole Erik Almlid, a anunţat că acest cotidian va publica articole pe baza documentelor, independent de strategia site-ului specializat în divulgarea de documente secrete, care le dezvăluie treptat. ”Am obţinut toate cele 250.000 de documente”, a precizat Almlid, adăugând că nu va ”publica niciodată, în nicio circumstanţă, toate notele diplomatice pe Internet”. ”Vom utiliza aceste documente pentru a scrie articole pe teme care ni se par importante pentru cititorii noştri”, a mai spus directorul general al Aftenposten. Reamintim că WikiLeaks a publicat documentele secrete americane în colaborare cu El Pais, The Guardian, New York Times, Le Monde şi Der Spiegel.Un cotidian norvegian, care nu a fost selecţionat de la început de WikiLeaks, a obţinut accesul la toate cele 250.000 de note diplomatice americane, a căror exclusivitate era deţinută, până în prezent, de cinci mari cotidiene internaţionale.
Directorul general al Aftenposten, Ole Erik Almlid, a anunţat că acest cotidian va publica articole pe baza documentelor, independent de strategia site-ului specializat în divulgarea de documente secrete, care le dezvăluie treptat. ”Am obţinut toate cele 250.000 de documente”, a precizat Almlid, adăugând că nu va ”publica niciodată, în nicio circumstanţă, toate notele diplomatice pe Internet”. ”Vom utiliza aceste documente pentru a scrie articole pe teme care ni se par importante pentru cititorii noştri”, a mai spus directorul general al Aftenposten. Reamintim că WikiLeaks a publicat documentele secrete americane în colaborare cu El Pais, The Guardian, New York Times, Le Monde şi Der Spiegel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu