marți, 21 decembrie 2010

Infractiunile legate de Facebook au crescut cu pana la 7.000% in ultimii 3 ani

Succesul platformei de socializare a lui Mark Zuckerberg, ajuns aproape de pragul de 600 de milioane de utilizatori inregistrati, ne-a permis nu doar sa mentinem legatura cu familia si prietenii, dar si sa cunoastem noi oameni. Evident, socializarea noastra virtuala a scos la inveala si aspectele urate ale societatii, infractiunile asociate Facebook crescand cu pana la 7.000% in ultimii trei ani.
Facebook este ideal pentru a cunoaste noi oameni, insa nu toti ne sunt si prieteni. Facebook este ideal pentru a cunoaste noi oameni, insa nu toti ne sunt si prieteni.
Statistica este propusa de o investigatie a Daily Mail, care arata ca infractorii au invatat rapid sa profite de abundenta informatiilor pe care le postam pe site-urile sociale, in frunte cu Facebook desigur, inregistrandu-se tot mai multe cazuri de crime, violuri, pedofilie, hartuire, agresiune si jafuri asociate cu aceste platforme.
In incercarea de a limita acest fenomen, politia, companiile de asigurari si expertii in siguranta IT ne recomanda sa fim mult mai vigilenti cu privire la informatiile personale pe care le publicam pe internet. Un obicei care pare aproape imposibil de infranat, daca ne uitam la fluxul de anunturi legate de achizitiile unor bunuri de valoare, cu care ni se pare normal sa ne "laudam" pe Facebook, informatii legate de programul nostru zilnic si vacante sau fotografii cu membrii familiilor noastre.
Daily Mail da ca exemplu cazul unei familii britanice care anunta permanent starea fiului lor, internat pentru o operatie periculoasa, si a carei locuinta a fost jefuita de doua ori in perioada respectiva. Si mai grav, exista si numeroase cazuri de crime si violuri, dupa atragerea in cursa a victimelor "agatate" pe Facebook.
"Informatiile pe care oamenii le ofera pe Facebook, cuplate cu alte informatii disponibile la liber pe internet, sunt o adevarata mina de aur pentru infractori", explica Michael Fraser, un fost hot devenit prezentator al unei emisiuni pe BBC in care ii invata pe oameni sa se apere de fostii sai colegi de breasla.
Solutiile recomandate sunt, in primul rand, gestionarea cat mai eficienta si restrictiva a setarilor de securitate ale Facebook - mult imbunatatite si simplificate in ultimele luni - precum si, pe cat posibil, temperarea "sinceritatii" noastre in fata sutelor de "prieteni" de pe reteaua sociala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu