miercuri, 29 decembrie 2010

De ce Rusia îşi construieşte mii de adăposturi nucleare până în anul 2012?

Rusia se pare că se pregăteşte pentru ceva important. Într-un articol apărut în iulie 2010 pe site-ul RT se vorbea de faptul că 5.000 de noi adăposturi nucleare vor fi construite în Moscova până la sfârşitul lui 2012. Autorităţile ruse cred că aceste adăposturi sunt necesare urgent pentru că actualele adăposturi nu pot găzdui decât jumătate din populaţia Moscovei, şi, în plus, sunt şi învechite. Oficialităţile moscovite doresc ca întreaga populaţie a capitalei ruse să fie capabilă să ajungă în aceste adăposturi în doar câteva minute.
Bun, era de înţeles că aceste adăposturi ar fi fost necesare pe perioada “războiului rece”, atunci când un atac nuclear american ar fi fost destul de probabil. Dar acum, de ce sunt necesare atât de urgent 5.000 de adăposturi nucleare? Care o fi adevăratul motiv?
Dar, se pare că nu numai Rusia construieşte aceste adăposturi. În urmă cu câţiva ani, Biroul Civil de Apărare din Shanghai a anunţat terminarea construcţiei unui uriaş adăpost subteran, în suprafaţă de 90.000 de metri pătraţi şi care ar putea adăposti până la 200.000 de oameni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu