miercuri, 22 decembrie 2010

Al 3-lea război mondial. Armata sud-coreenă a anunţat noi manevre cu muniţie reală

22 Decembrie 2010

Coree de Sud a anuntat miercuri noi manevre militare, la trei zile după ce procedase la exerciţii pe o insulă bombardată de armata regimului de la Phenian, ceea ce acutizase tensiunea în Peninsula coreeană, informează AFP, citată de Mediafax.
Armata sud-coreeană a anunţat că va efectua joi manevre militare cu tiruri reale, terestre şi aeriene, în apropierea frontierei cu Republica Populară Democrată Coreeană /Coreea de Nord/.
Exerciţii importante se vor desfăşura la Pocheon, adică la 20 km sud de frontiera intercoreeană, la ele urmând să participe 800 de soldaţi, elicoptere, şase avioane de luptă, rachete antitanc, tunuri autopurtate şi lansatoare de rachete multiple, a precizat un purtător de cuvânt al armatei.
Manevre navale au demarat deja miercuri, în estul peninsulei, în Marea Japoniei, la circa 100 km sud de frontiera cu RPD Coreeană, implicând şase nave de război şi elicoptere.
Exerciţiile au scopul de a antrena armata să răspundă în cazul intruziunii submarinelor sau navelor de patrulare nord-coreene în apele sud-coreene, a indicat armata

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu