sâmbătă, 25 decembrie 2010

Coreea de Nord se declară pregătită pentru un "război sfânt" cu Sudul

Coreea de Nord se declară pregătită pentru un Comandantul forţelor militare nord-coreene a spus că ţara sa este pregătită pentru "un război sfânt" în care să folosească intimidarea nucleară, relatează BBC News online.

Coreea de Sud a organizat unele dintre cele mai ample exerciţii militare, în condiţiile escaladării tensiunilor cu Coreea de Nord.La exerciţiile ce au avut loc în apropierea graniţei terestre au participat tancuri, elicoptere, avioane şi sute de militari.

Situaţia este tensionată de când Coreea de Nord a lansat un atac asupra insulei sud-coreene Yeonpyeong luna trecută, atac soldat cu patru morţi.

Liderul de la Seul a promis o replică imediată dacă Phenianul va lansa un nou atac. "Am crezut că răbdarea va aduce pace, dar nu s-a întâmplat aşa", a spus el, după ce a vizitat trupele care apără graniţa. "Putem împiedica un nou atac al Nordului prin unitate şi un răspuns ferm", a subliniat el.

Armata sud-coreeană a recunoscut că exerciţiile au urmărit să demonstreze forţa militară a Seulului. Armata a organizat o adevărată desfăşurare de forţe. Nave militare participă la exerciţii în zona costei estice, iar forţele aeriene au bombardat un sector aflat chiar la sud de zona demilitarizată.

Director Web

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu