marți, 21 decembrie 2010

Coreea de Sud a incheiat exercitiile militare pe insula Yeonpyeong

Coreea de Sud a incheiat azi exercitiile sale militare cu tiruri reale, pe o insula bombardata recent de Phenian, la o ora dupa demararea lor, potrivit agentiei sud-coreene Yonhap, citata de Mediafax.
Ministerul sud-coreean al Apararii a precizat ca nu poate confirma aceste informatii, adaugand ca va oferi o declaratie mai tarziu.
Ceata a intarziat demararea acestor exercitii, prevazute initial pentru sfarsitul diminetii (intre 4.00 si 5.00, ora Romaniei). Ministerul Apararii precizase ca manevrele vor dura mai putin de doua ore.
De fapt, manevrele au inceput la ora locala 14.30 (7.30, ora Romaniei) si s-au incheiat o ora mai tarziu.
La sfarsitul saptamanii trecute, Phenianul a promis un "dezastru" daca Coreea de Sud nu renunta la manevrele militare pe insula Yeonpyeong.
Civilii de pe insula sud-coreeana Yeonpyeong, bombardata la 23 noiembrie de Coreea de Nord, si cei de pe alte patru insule invecinate, au primit ordinul sa intre la adapost rapid, in cursul diminetii.
Un consemn similar a fost comunicat tuturor insulelor din Marea Galbena aflate la frontiera Coreei de Nord, potrivit unui purtator de cuvant al Statului Major Interarme al Armatei sud-coreene.


Sursa: vezi articolul original

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu