joi, 3 aprilie 2014

Traieste in prezent !

Prea mult trecut, putin prezent, nici un viitor.

"Nu poti avea un maine mai bun daca te tot gandesti la ieri"! Charles Franklin Kettering


Traim intr-o lume in care ne e din ce in ce mai greu sa ne concentram asupra lucrurilor care conteaza, sa savuram aspectele marunte ale vietii. De cate ori ati incercata sa va relaxati si sa va bucurati de anumite lucruri dar nu ati reusit din cauza ca gandurile va zburau la sarcinile zilnice pe care aveti de  indeplinit. 
Ne lasam prea usor cuprinsi de amintiri, agatandu-ne de fiecare gand razlet, care apoi ajunge sa nu ne mai dea pace.

Cum poti iesi din acest cerc vicios?

Este foarte simplu si la indemana fiecaruia. Trebuie sa inveti sa-ti relaxezi mintea, prin anumite "Tehnici de meditatie simple "  , sa nu te mai lasi purtat de ganduri din trecut, regretand deciziile pe care le-ai luat sau regretand oportunitaile care intarzie sa apara, te relaxezi si devii un simplu observator a tot ceea ce se intampla in jurul tau.
Astfel vei realiza ca oamenii care traiesc in prezent sunt mai fericiti, mai exuberanti, mai empatici, mai increzatori in propriile forte.
Diferenta dintre o persoana care traieste in prezent si o persoana care traieste in trecut sau in viitor se poate observa foarte usor in capacitatea de a se bucura de viata, spune psihologul Gabriel Dinu. Oamenii care traiesc in prezent accepta amintirile negative din trecut fara a fi afectati de catre acestea, sunt mai putin depresivi si se acomodeaza mai usor in anumite situatii.

Un comentariu:

  1. Un foarte mare adevar este scris aici, conteaza mult sa sanatatea mintala. Invatam cum sa ne hranim sanatos dar nu invatam cum sa gandim motivant si benefic.

    RăspundețiȘtergere