marți, 1 aprilie 2014

Rusia a inceput sa isi retraga militarii de la frontierele Ucrainei

Rusia a inceput sa isi retraga militarii de la frontierele Ucrainei

Rusia a inceput sa isi retraga militarii de la frontierele Ucrainei


In timp ce retragerile militarilor rusi au loc, ministrii de externe ai Rusiei s-au intalnit pentru a discuta despre criza. 

Conform rapoartelor a existat o valoare estimata de 30.000 la 40.000 de soldati rusi de-a lungul frontierei de est a Ucrainei.

 Ministerul Apararii al Ucrainei a declarat ca trupele ruse s-au retras treptat de pe frontiera sa.

Inca se mai cauta solutii diplomatice pentru criza din Ucraina, in timp ce asistam la cea mai gravă criză de Est-Vest de la Războiul Rece .


Conform declaratie de ieri a lui Oleksiy Dmytrashkivskiy, purtatorul de cuvant al ministerului apararii din Ucraina, nu a putut confirma cat de multi soldati au fost implicati in trageri si nici numarul trupelor stationate la granita Rusiei.

"In ultimele zile, trupele ruse au fost retrase treptat de la frontiera ", Dmytrashkivskiy a declarat agentiei de stiri AFP".

"Posibil ca aceste intamplari sa produca doar retragerea soldatiilor, pana la finalizarea negocierilor ruso-americane".  


Secretarul de stat american John Kerry s-a intalnit duminica cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov la Paris, motivul fiind criza cu care se confrunta Ucraina , dar nu s-a ajuns la nici un acord intre parti, asa ca negocieriile se vor face din nou in curand.

Kerry a spus ca a fost de acord sa lucreze cu guvernul Ucraina cu privire la aceste aspecte, dar a cerut indepartarea trupelor rusesti "ilegale si nelegitime" din Crimeea, aceste intamplarii au creat un climat de intimidare pe continentul Ucrainiei.



"Oficialii din Crimeea au spus că economia locala se confrunta cu un deficit si are nevoie de stimulare economica din Rusia".  

Sursa: www.aljazeera.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu