sâmbătă, 5 aprilie 2014

19 Mai 1870 - Ziua in care soarele s-a intunecat

Fenomen Straniu: La 19.Mai.1780 lumina soarele a incetat sa mai straluceasca deasupra nord-estului Statelor Unite (New England), intinzandu-se si deasupra Canadei.

Acest fenomen a durat cam 14 ore.  Intunericul a fost atat de mare incat oamenii nu au fost instare sa citeasca sau sa vada cat este ceasul, sau sa-si vada de treburile obisnuite fara sa aprinda lumanari.  Pasarile s-au dus la culcare, totul avea infatisarea noptii. 


Cauzele acestui fenomen sunt necunoscute.  Cu siguranta ele nu erau rezultatul unei eclipse.

Seara oamenii au asteptat luna sa rasara la ora noua.  Desi era timpul lunii pline in acea seara luna nu dadea nici o lumina.  Ea avea o culoare intunecata, rosie inchisa precum este sangele.


Un martor ocular care trăia în Massachusetts descrie evenimentul în felul următor:  “Dimineaţa soarele a răsărit pe un cer curat. 
Dar în scurtă vreme a fost acoperit.  Norii au coborât negri şi ameninţători şi din ei izbucneau fulgere şi se rostogoleau tunete, căzând şi puţină ploaie. 
Către ora nouă, norii s-au subţiat şi au luat o culoare ca arama sau alama, iar pământul, stâncile, copacii, clădirile, apele şi oamenii au fost schimbaţi de această lumină ciudată, nepământeană.  Câteva minute mai târziu, un nor negru şi greu s-a răspândit pe tot cerul, în afară de o fâşie îngustă la orizont, şi era atât de întuneric cum este de obicei vara la ora nouă seara”.

Teama, ingrijorareas si groaza au implut treptat sufletele oamenilor.
Acest fenomen misterios a fost consemnat cu numele "Ziua Intunecoasa".  Nimeni nu poate explica cu exactitate ce s-a intamplat in acea zi si nici nu a fost descoperita cauza pentru care soarele a incetat sa lumineze asa cum o face in mod normal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu