În Muzeul Naţional de Antropologie din Mexico City se afla o piatră imensă, cu un diametru de 3,7 metri şi cu greutatea de 25 tone, şi care se crede că a fost calendarul aztec. Acest basorelief imens şi ciudat a fost cercetat de oamenii de ştiinţă care în cele din urmă au reuşit să-l descifreze. Calendarul aztec prezintă omenirea în cinci mari etape care sunt reprezentate grafic după cum urmează: partea centrală a calendarului se afla faţa zeului solar Tonatiuh, aceasta fiind înconjurată de 4 dreptunghiuri.
În dreptunghiurile respective sunt reprezentate încarnările anterioare ale zeului Soare. În sistemul cosmogonic mayaş era acreditata ideea că 4 lumi diferite ar fi existat înaintea celei prezente. Lumile anterioare, împreună cu incarnările zeului Soare, ar fi fost distruse de catastrofe în urma cărora specia umană aproape că a dispărut de pe faţa planetei.
În primul dreptunghi, ce se afla în partea vestică a calendarului, este reprezentat grafic un jaguar. Aztecii credeau că prima lume a fost distrusă de 4 jaguari, unul dintre ei este chiar zeul lor,Tezcatlipoca. A doua lume, înfăţişată de dreptunghiul din partea nordică, îl înfăţişează pe Şarpele cu pene, “Zeul celor 4 Vânturi”, deoarece a doua civilizaţie a planetei a fost distrusă de uragane cataclismice. A treia lume a Pământului, partea estică a calendarului, este reprezentată de un dragon, “Zeul celor 4 fulgere şi trăsnete” care a distrus a treia civilizaţie umană. În sfârşit a patra lume prin care Pământul a trecut de-a lungul timpului, reprezentată de partea sudică, înfăţişează o şopârlă, “Zeul celor 4 ape”, deoarece ultima civilizaţie a fost distrusă de un potop cataclismic care a durat 52 de ani şi din care au scăpat doar un bărbat şi o femeie, desigur cu scopul de a continua evoluţia speciei umane. Este interesant să facem o paralele între această lume a calendarului aztec şi ceea ce ştim despre potopul descris în Vechiul Testament, în care Noe a construit o mare corabie pentru a salva viaţa de pe Pământ.
Problema omenirii intervine abia atunci când cea de-a cincea lume şi ultima, conform calendarului aztec, este situată chiar în centrul calendarului şi este reprezentată de “Soarele celor 4 cutremure” şi prevesteşte sfârşitul civilizaţiei actuale în urma unor cutremure cataclismice, atât de puternice cum nu au mai fost vreodată pe această planetă, şi care vor veni de undeva din partea de Vest.
Există o similitudine între mitul celui de-al cincilea Soare mayaş şi Apocalipsa lui Ioan din Noul Testament care prevesteşte apariţia, la sfârşitul mileniului al doilea, a “unui cer nou şi unui pământ nou, pentru că cerul dintâi şi pământul dintâi pieriseră şi marea nu mai era”. Calendarul mayaş prezintă 21 Decembrie 2012 ca data la care va avea loc colapsul tehnologic total şi sfârşitul actualei civilizaţii.
O altă similitudine între miturile cosmogonice şi antropologice mayaşe şi cele Tibetane. Astfel, în Doctrina Secretă Tibetană (păstrată cu mare grijă şi transmisă de mii şi mii de ani din generaţie în generaţie), se atestă existenta, până la ora actuală, a 5 rase şi civilizaţii umane – primele 4 dispărute, fiecare la rândul ei, în urma unui cataclism devastator. Doctrina Tibetană se afla în contradicţie totală cu teoria Darwinistă, conform căreia omul a evoluat din maimuţele antropoide.
Comentariu: Se pare că “Soarele aztec” şi-a făcut apariţia şi primul mare cutremur devastator şi-a făcut apariţia din vest (Japonia este în vestul Americii Latine). Acest prim cutremur de 9 grade pe scara Richter a provocat un tsunami imens care a devastat o ţară atât de dezvoltată că Japonia. Se pare că următorul mare cutremur ce o să vină în foarte scurt timp, se aşteaptă undeva pe teritoriul SUA. Probabil că în foarte scurt timp se va produce iar apoi încă două cutremure ce vor destabiliza întreabă civilizaţie. Numai viitorul ne poate spune cât de veridic este acest calendar aztec dar până atunci este imposibil să nu ne punem întrebări despre ceea ce Pământul a pregătit omenirii. Totul are un început pentru a avea şi un sfârşit.
Sursa: Orator.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu