duminică, 21 iunie 2015

CUM PUTEM PRIVI PRIN OCHII IUBIRII : PARTEA 4

Image result for arta de a iubi


Daca ne privim cu atentie corpul, vom descoperi ca el este alcatuit din miliarde
de fiinte vii care depind de noi. Fiecare celula din corpul nostru este o fiinta vie care depinde de noi. Noi suntem cei responsabili pentru toate aceste fiinte. Pentru toate celulele noastre, noi suntem Dumnezeu. Le putem asigura nevoile, le putem iubi, sau dimpotriva, le putem face foarte mult rau.



Celulele din corpul nostru ne sunt in totalitate loiale; ele lucreaza pentru noi, in armonie. Am putea spune chiar ca ele se roaga catre noi. Noi suntem Dumnezeul lor.
Acesta este adevarul curat. Ce putem face insa, pornind de la aceasta cunoastere?
in povestea din capitolul anterior, Artemis se afla la inceput intr-o armonie perfecta cu padurea.





Dupa ce a cazut, ea si-a pierdut respectul pentru padure. Cand si-a redobandit constiinta de sine, Artemis s-a dus la fiecare floare si i-a spus: "imi pare rau; de acum inainte voi avea din nou grija de tine".



Iar relatia dintre ea si padure a redevenit o relatie de iubire perfecta.



Daca v-ati trata corpul in acelasi fel, ati putea trai o relatie plina de iubire cu el.
Corpul abia asteapta sa primeasca iubirea mintii dumneavoastra, dar mintea spune: "Nu, nu imi place aceasta parte a corpului meu. Of, ce forma ingrozitoare are nasul meu, ce urechi clapauge am... Corpul meu este prea gras. Picioarele mele sunt prea scurte". Mintea isi imagineaza tot felul de lucruri urate despre corp.



Daca dumneavoastra va respingeti propriul corp, la ce va puteti astepta din
partea altor persoane? Daca va puteti accepta propriul corp, veti putea accepta aproape pe oricine, aproape orice situatie. Acest aspect devine foarte important atunci cand este vorba de arta de a cultiva o relatie. Relatia cu sine se reflecta imediat in relatia cu ceilalti. Daca va respingeti propriul corp, atunci cand va veti impartasi iubirea cu partenerul dumneavoastra veti deveni sfios.

Va veti gandi: "Of, ce corp am! Cum ma poate iubi, cand am un asemenea corp?" Pornind de la auto-respingere, ajungeti rapid la presupunerea ca si celalalt va respinge, din acelasi motiv. La fel si invers: cand respingeti pe altcineva, il respingeti de regula pentru acelasi motiv pentru care va respingeti pe dumneavoastra insiva.



Nu are nici o importanta daca suntem frumosi sau urati, inalti sau scunzi, grasi sau slabi. Daca esti foarte frumos, mergi pe strada si cineva iti spune: ,,O, esti frumos!", ii poti raspunde: "Multumesc, stiu", dupa care iti poti continua drumul.

Nu are nici o importanta pentru tine. Foarte important devine acest lucru numai atunci cand nu crezi ca esti frumos, dar cineva iti spune totusi ca esti. Atunci ii vei raspunde probabil: "Chiar sunt?" Opinia lui poate face o impresie puternica asupra ta, iar atunci ii vei putea cadea prada cu usurinta.



Oamenii sunt convinsi ca au nevoie sa auda asemenea lucruri, caci nu cred ca
sunt frumosi. Va mai aduceti aminte de povestea Bucatariei Magice?
Daca ai la dispozitie toata mancarea din lume si cineva iti cere sa-l lasi sa-ti controleze viata pentru ceva de mancare, ii raspunzi: "Nu, multumesc". Daca vrei sa fii frumos si nu crezi ca esti deja, iar cineva vine si iti spune: "iti voi spune tot timpul cat de frumos esti, daca ma lasi sa-ti controlez viata", vei fi tentat sa-i raspunzi: "Da,
te rog, spune-mi numai ca sunt frumos".



Multi oameni sunt dispusi sa se vanda astfel (mai ales femeile), convinsi fiind ca au nevoie de aceasta parere.



in realitate, importante nu sunt parerile altora, ci propriile noastre pareri. Noi suntem frumosi indiferent ce ne spune mintea. Aceasta este realitatea. Nu trebuie sa facem ceva pentru a deveni frumosi, caci dispunem deja de toata frumusetea din lume. Nu trebuie in nici un caz sa devenim obligati cuiva pentru a fi frumosi.

Cei din jur sunt liberi sa vada orice doresc. Daca esti constient de propria ta frumusete si o accepti, nu iti mai pasa de parerea celor din jur, indiferent cum te vad acestia, frumos sau urat.

Multi oameni cresc de mici convinsi ca nu sunt atragatori si invidiaza frumusetea altor persoane.



Pentru a-si justifica invidia, ei ajung sa isi spuna: "Eu nu doresc sa fiu frumos". Unii chiar se tem sa fie frumosi. Aceasta teama se poate naste din mai multe surse, nu neaparat identice pentru toata lumea, dar de multe ori din teama de propria putere. Femeile frumoase au putere asupra barbatilor, dar nu numai asupra lor, ci de multe ori chiar si asupra femeilor.



Alte femei, care nu sunt la fel de frumoase, le pot invidia pentru puterea pe care o au asupra barbatilor.



Astfel, daca te imbraci intr-un anume fel si esti constienta ca toti barbatii vor fi innebuniti, ce vor spune celelalte femei despre tine? "E o femeie usoara". Unele femei se tem de judecata semenelor lor. si totul se petrece numai in interiorul mintii, nefiind altceva decat o convingere falsa, care deschide o noua rana pe corpul lor emotional. si toate aceste rani trebuie acoperite apoi cu minciuni si cu negatii.

Invidia este o alta convingere care poate fi eliminata cu usurinta prin intermediul constientizarii.



Orice om are dreptul sa-si onoreze corpul si sa il accepte asa cum este. Noi nu avem nevoie de iubirea nimanui. Iubirea se naste in interiorul nostru.



Din pacate, noi avem tot felul de pareri despre ceea ce este frumos si ceea ce este urat. Daca nu suntem satisfacuti de felul in care aratam, una din posibilitati consta in a ne schimba sistemul de convingeri, si in acest fel viata noastra se poate schimba. Suna usor, dar nu este deloc astfel. Cine controleaza convingerile, controleaza visul. Cand visatorul ajunge sa isi controleze perfect visul, acesta poate deveni o capodopera.



Puteti incepe prin a practica o tehnica de puja pentru corpul dumneavoastra, in fiecare zi. in India, oamenii realizeaza tehnici de puja, sau ritualuri, pentru diferiti zei sau pentru diferite zeite. Ei se inchina in fata unui idol, aseaza ghirlande de flori la gatul acestuia si isi hranesc idolul cu iubirea lor, caci pentru ei, aceste statui il reprezinta pe Dumnezeu.

La fel, ii puteti oferi si dumneavoastra in fiecare zi - in mod devotional, iubirea dumneavoastra, corpuluidumneavoastra. Ori de cate ori faceti baie sau dus, tratati-va corpul cu toata iubirea, cu tot respectul pe care il merita, cu recunostinta. Atunci cand mancati, luati o inghititura, inchideti ochii si mestecati-o incet, bucurandu-va de savoarea ei. Ganditi-va ca hrana este o ofranda adusa propriului dumneavoastra corp, templul viu in interiorul caruia traieste Dumnezeu.


Practicati in fiecare zi aceasta tehnica si veti ajunge sa simtiti cum iubirea pe care i-o purtati corpului dumneavoastra devine din ce in ce mai puternica, astfel incat nu veti mai putea sa il respingeti niciodata.



Imaginati-va cum o sa va simtiti in ziua cand va veti adora propriul corp. Atunci cand va veti accepta complet corpul fizic, va veti simti atat de bine si veti fi atat de fericit... Cand veti intra intr-o relatie cu cineva, limita auto-abuzului va fi aproape de zero.



Aceasta este iubirea de sine. Ea nu are nimic de-a face cu importanta de sine, caci ii veti trata atunci si pe ceilalti cu aceeasi iubire, cu acelasi respect si cu aceeasi recunostinta. Va puteti imagina perfectiunea unei asemenea relatii? Asta inseamna sa- l cinstesti pe Dumnezeu in interiorul tau si in interiorul celor din jur.



Atunci cand iti faci un tel din a crea relatia perfecta intre tine si corpul tau, inveti practic ce inseamna relatia perfecta cu cei din jur, inclusiv cu mama, cu prietenii, cu iubitul sau cu iubita ta, cu copiii, cu cainele. Cand intre tine si corpul tau exista o relatie perfecta, poti spune ca jumatatea ta din orice fel de relatie exterioara este perfect acoperita. Nu mai depinzi atunci de succesul unei relatii exterioare.



Imaginati-va cate posibilitati deschide acest gen de iubire. Ea nu are nevoie nici macar de atingere.

Simpla privire in ochii celuilalt este suficienta pentru a implini nevoile mintii si ale sufletului. Corpul este deja satisfacut, caci el contine toata iubirea dumneavoastra. Atunci nu veti mai fi niciodata singur, caci veti fi implinit de propria dumneavoastra iubire.



Oriunde va veti intoarce privirea, veti intalni iubirea - nu numai din partea oamenilor. Vedeti un copac si simtiti cum iubirea acestuia va inconjoara.



Vedeti cerul, iar acesta va va umple mintea cu iubirea sa. il vedeti pe Dumnezeu pretutindeni. El devine o realitate vie, nu mai este o simpla teorie. Dumnezeu este pretutindeni. Viata este pretutindeni.



Noi ne putem crea propriul Paradis, dar trebuie sa incepem intotdeauna cu noi insine. Mai exact, trebuie sa incepem prin a ne accepta in intregime corpul. Trebuie sa vanam apoi Parazitul, pana cand acesta capituleaza. in acest fel, mintea va ajunge sa iubeasca trupul si nu ne va mai sabota iubirea. Totul depinde numai de noi, nu de altcineva. inainte de toate acestea insa, trebuie sa invatam cum sa ne vindecam corpul emotional.

Zeita vanatorii - PARTEA 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu