vineri, 8 aprilie 2011

ALERTA: Radiatii la o alta centrala japoneza dupa cutremurul de 7,4 grade

ALERTA: Radiatii la o alta centrala japoneza dupa cutremurul de 7,4 grade Dupa cutremurul care a avut loc joi in arhipelagul japonez, cel de 7,4 grade pe scara Richter, a aparut o noua alerta de scurgeri radioactive de la o alta centrala nucleara, la Onagawa, din prefectura Myiagi. Desi autoritatile din sub control informatiile si nu laa sa se scurga deocamdata nimic alarmant catre presa, au trebuit sa recunoasca printr-o conferinta de presa ca intr-adevar s-au inregistrat scurgeri radioactive in ocean, provenite de la Onagawa.
Aceasta fusese oprita dupa incidentele de la Fukushima, numai ca miejii nucleari care produc reactia de fisiune trebuie raciti in permanenta. Cutremurul de joi, cel de 7,4 grade, a afectat acest femomen de racire, iar apa care este deversata in ocean de pe urma racirii s-a constata ca depastete de mai multe ori limita de radioactivitate admisa. 
Compania a precizat ca scurgerile de apa s-au inregistrat la bazinele de pastrare a barelor de combustibil uzat de la reactoarele 1 si 2 ale uzinei, precum si in alte parti ale centralei. In schimb, autoritatile spun ca nu s-au inregistrat evenimente iesite din comun la reactoarele de la Fukushima, deja avariate serios in urma seismului cu magnitudinea 9, urmat de un tsunami devastator, care a avut loc la 11 martie si al carui bilant a ajuns la 28.000 de morti si disparuti.
La centrala nucleara Higashidori, din prefectura Aomori, cutremurul a scos din functiune toate liniile exterioare de alimentare cu electricitate, fortand trecerea pe generatoarele de urgenta. La momentul cutremurului, toate reactoarele erau oprite, avand loc o inspectie. Nu au fost inregistrate avarii la sistemele de racire.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu