Aceasta fusese oprita dupa incidentele de la Fukushima, numai ca miejii nucleari care produc reactia de fisiune trebuie raciti in permanenta. Cutremurul de joi, cel de 7,4 grade, a afectat acest femomen de racire, iar apa care este deversata in ocean de pe urma racirii s-a constata ca depastete de mai multe ori limita de radioactivitate admisa.
Compania a precizat ca scurgerile de apa s-au inregistrat la bazinele de pastrare a barelor de combustibil uzat de la reactoarele 1 si 2 ale uzinei, precum si in alte parti ale centralei. In schimb, autoritatile spun ca nu s-au inregistrat evenimente iesite din comun la reactoarele de la Fukushima, deja avariate serios in urma seismului cu magnitudinea 9, urmat de un tsunami devastator, care a avut loc la 11 martie si al carui bilant a ajuns la 28.000 de morti si disparuti.
La centrala nucleara Higashidori, din prefectura Aomori, cutremurul a scos din functiune toate liniile exterioare de alimentare cu electricitate, fortand trecerea pe generatoarele de urgenta. La momentul cutremurului, toate reactoarele erau oprite, avand loc o inspectie. Nu au fost inregistrate avarii la sistemele de racire.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu